fredag 28 november 2014

Mikkeller WIT Scandinavian Sky-High Witbier : "Skandinavisk" flyg-burk till SAS

Flygbolaget SAS har som veterligen det första flybolaget i världen haft den goda smaken att beställa ett specialbryggt öl som dessutom tappats på burk ! I våras skrev Burk-Bloggen om de prototypburkar som hade läckt ut innan produktionen startade. Men nu finns här foton på den riktiga burken. Motivet syns tydligast då man sammanfogar två bilder av de olika sidorna till en :


Exklusivt för SAS :

 
 
Mycket snyggt att de använt det gamla klassiska typsnittet :
 
 
 
Ordning och reda : burktillverkarlogo och kod :

 
 
Det finns många roliga detaljer i dekoren. Bla.a. denna gubbe som tittar fram bakom molnen i toppen av burken. Notera dock hur produktionsburken (t.v.) har ändrats en aning gentemot prototypburken (t.h.). Mycket mer himmel är tillagd ovan gubbens hatt !


 

Så till frågan om till vilket land denna burk ska räknas ! Mikkeller är ju otvivelaktigt ett dansk varumärke. Men de har inget eget bryggeri, utan låter olika bryggare världen över brygga deras olika öl. Just denna är bryggd av Sly Fox i USA (detta är dock ej angivet på burken)
SAS är till största delen ett svenskt flygbolag (även om norrmän och danskar säkert protesterar mot den beskrivningen..) Slutsatsen är att man skulle kunna räkna denna burk både som dansk, amerikansk, och svensk.
Undertecknad nöjer sig dock med att kalla den "Scandinavian" !


Burktillverkare : Crown
Kod : B04831
Storlek : 12 fl.oz. (35,5 cl)


Tack till Andreas Ivarsson !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar