lördag 30 maj 2015

Carlsberg Export 33 cl Sleek Can : ny variant

I södra Europa som t.e.x. Spanien säljer Sleek Cans som smör i solsken. Sådana har trender har såklart bryggerigiganter som Carlsberg koll på.
Carlsberg Export på Sleek Can lanserades häromåret, och nu finns en ny variant ute på Systembolagen. Först den oförändrade frontdekoren :


Förändringarna hittar vi på sidan av burken. Mycket bredare EAN-kod, texten ovan "På jobbet"-märket har nu större typsnitt, större silverfält för batchkoden, samt att SB-numret försvunnit (från denna sida) på den nya burken. Den hittillsvarande burken till vänster och den nya till höger :


Andra sidan. Den hittillsvarande burken till vänster och den nya till höger :


Stora textändringar har skett i enlighet med de nya reglerna för livsmedelsmärkning. I förstoring ser man bättre de exakta förändringarna som t.ex. att "KORNMALT" nu är skriven i fet text (klicka på bilderna för större varianter) :


Dessutom har den nya burken den vita "Carlsberg"-texten tryckt med ett speciellt Tactile-tryck, som är en aning upphöjt, och har bubblig yta (ungefär som ett apelsinskal). Ett försök att visa detta i bild :Upptäcktsdag : 2015 05 21
Burktillverkare : REXAM
Burktyp : Sleek Can
Storlek : 33 cl
SB-nummer : 1409-15
Bryggeri : Ej angivet. Men stämpeln i botten (LT) indikerar att denna är bryggd och burkad av Carlsberg i Litauen. D.v.s. skall man vara noggrann, är detta en importburk - även om det inte är angivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar