onsdag 23 september 2015

BRON Pale Ale & BRON India Pale Ale : nytt burk-koncept från Åbro

Åbro har introducerat ett helt nytt koncept för burköl. Trots att detta handlar om två olika starkölsburkar, finns de inte att köpa via Systembolaget. Ej heller finns de i gränshandeln, eller på Finlandsfärjorna. Istället är det blott och enbart på restauranger som man kan hitta dessa otroligt läckra burkar :


Idén till dekoren kommer från ån som flyter förbi Åbro Bryggeri och bron över den (det är för övrigt denna å och bro som har gett bryggeriet dess namn – Å-bro). Projektteamet bakom burkarna föreställde sig en massa mystiska väsen som lurade under bron. Och detta avspeglar sig i burkdekorerna.

Här ser vi en tidig skiss, samt den färdiga teckningen till Bron Pale Ale :Och här har vi skiss samt färdig teckning till Bron India Pale Ale :


KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE VERSIONER

Dekorerna bär spår av inspiration från Londonbryggeriet Beavertown's dekorer, som Burk-bloggen skrivit om många gånger tidigare. Resultatet har blivit lysande bra och kul ! Burk-Bloggen hoppas att fler burkar av liknade art lanseras framöver !


Lansering : maj 2015 (nyheten presenterades då) Länk till mer info HÄR
Storlek : 33 cl
Bryggeri : Även om Åbro står bakom detta koncept, verkar det som om ölet både är bryggt och burkat hos Coppermith's i Västerås. Burk-Bloggen återkommer med mer info kring dessa burkar inom kort !


Tack till IDENTITY WORKS! för benäget bistånd med bildmaterial till denna artikel !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar