lördag 10 september 2016

Royal Brew 3,5 : ny dekor

"Royal Brew 3,5" är en ny folkölsimportburk. Oklart dock vartifrån, då den bara uppges vara tillverkad i "EU". Däremot uppges detta öl ha långa historiska anor, och påstås var bryggt sedan 1956. Front och sida av den nya burken :


En närmare titt på certifieringen och medaljerna på sidan av burken, ger resultatet att detta ölmärke är en bluff. Medaljerna ger ingen som helst info om vart ifrån de skulle vara vunna, och "Quality Certified"-märket är uppenbart bara påhittat. (Riktiga kvalitetscertifieringar i den mån de hänvisas till på ölburkar, har alltid en ISO-referens).


EAN-sidan av burken är intressant ur den synvinkeln att man misslyckats med tre av fem ditsatta märken / symboler. Det danska pantmärket är felaktigt och har dessutom fel storlek. Det trekantiga returmärket har roterats felaktigt och hänger på sniskan.. Papperskorgsgubben är uppenbarligen hemmaritad, och inte en internationellt etablerad symbol. Den stackars gubben har ju bara en arm !!
Dessutom är det ju en motsägelse att man ska slänga burken i papperskorgar, då det är pant på burken..
Man har tydligen bara lagt in så många symboler man kunnat hitta, för att resultatet ska se "internationellt och erfaret" ut.


Textschoket har åtminstone 9 språkliga fel på bara 3 rader textEn snabb googling ger vid hand att importbolaget bara har två styrelsemedlemmar, samt att bolagets adress är på Masungsvägen i Bromma (bara ett stenkast ifrån Hells Angels Stockholmshögkvarter).


Uppräcktsdag : 2016 09 09
Burktillverkare : REXAM
Burkvolym : 500 ml
Bryggeri : ej angivet
"Konsument kontakt" : Royal Beverages
Ursprungsland : ej angivet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar