tisdag 4 april 2017

Tuborg Green / Genuine Quality (4.2%) : ny variant från Ardagh Group (310196)

Tuborg Green / Genuine Quality (4.2%) finns nu ute i en ny variant från Ardagh group (AG). Anledningen till att burken nu kommer från AG istället för som tidigare REXAM, beror på att ölet är bryggt och burkat av Carlsberg i Polen. Orsaken till att Carlsberg Sverige nu importerar Tuborg från Polen istället för att brygga det i sitt Falkenbergsbryggeri, är f.n. okänt. Samma fenomen uppträdde under 2016, då några olika Carlsberg och Pripps Blå-öl, var burkade i Polen under en kortare period.
Fronten av den hittillsvarande REXAM-burken till vänster, och den nya AG-burken till höger. Själva dekoren är oförändrad, även om man ser en del mindre skillnader skymta fram på sidan av burken.


På sidan av burken är QR-fältet helt annorlunda. Dels är den vita "ramen* tunnare nu, men QR teckenkoden är också annorlunda :


På EAN-sidan återfinns nyheterna. EAN-fältet är nedflyttat en aning, och Date Code Boxen återfinns nu ovan "33cl"-texten. En ny kod (310196) samt AG-loggan återfinns ovan "PANT 1 KR"-märket :


Koden och AG-logotypen i förstoring :Artikel om den hittillsvarande varianten från REXAM kan läsas HÄR


Upptäcktsdag : 2017 03 31
Burktillverkare : Ardagh Group (AG)
Kod : 310196
Trycktyp : Tactile
Burkvolym : 33cl
SB-kod : 1255-12
Bryggeri : Carlsberg.
Bryggerilokation : På burken anges som vanligt inte exakt vilket Carlsbergbryggeri eller land ölet är bryggt i eller vart den är tappad. (Det står visserligen "Carlsberg Sverige" på sidan av burken, men det kan med mycken god vilja hänföras till texten kring "konsumentkontakt" på raden under..) Stämpeln i botten på burken ger dock klart besked. Här finns en kod som börjar på "LPL..", vilket betyder att ölet är burkat av Carlsberg Polen.


Tack till Mats Karlsson som upptäckte och rapporterade om denna nyhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar