tisdag 20 juni 2017

Tuborg Green / Genuine Quality (4.2%) : ny variant från Can-Pack (310196)

Carlsberg fortsätter med att importera "Tuborg Green / Genuine Quality" från Polen. Sedan i mars i år har man använt burkar från Ardagh Group för de i Sverige sålda burkölen; men nu har man bytt till burkar från Can-Pack.
Fronten av den hittillsvarande Ardagh-burken till vänster, och den nya Can-Pack-burken till höger. Själva dekoren är oförändrad, även om man ser en del mindre skillnader skymta fram på sidan av burken.


Sidan av burken ar oförändrad :


EAN-sidan är förändrad i och med att Date Code Box, burktillverkarlogga, samt burk-kod flyttat ned till vänster om EAN-märket :


Systembolagskoden och burk-koden i förstoring. Intressant i sammanhanget är att koden "310196" är densamma (och inte ändrad !) som på den hittillsvarande AG-burken :


Can-Pack-logotypen och Date Code Boxen :Artikel om den hitillsvarande Ardagh Group (AG) burken kan läsas HÄR


Upptäcktsdag : 2017 06 01
Burktillverkare : Can-Pack (CP)
Kod : 310196
Trycktyp : Tactile
Burkvolym : 33cl
SB-kod : 1255-12
Bryggeri : Carlsberg
Bryggerilokation : På burken anges som vanligt inte exakt vilket Carlsbergbryggeri eller land ölet är bryggt i eller vart den är tappad. (Det står visserligen "Carlsberg Sverige" på sidan av burken, men det kan med mycken god vilja hänföras till texten kring "konsumentkontakt" på raden under..) Stämpeln i botten på burken ger dock klart besked. Här finns en kod som börjar på "LPL..", vilket betyder att ölet är burkat av Carlsberg Polen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar