lördag 25 november 2017

Hjortron Granat / Cloudberry Grenade : ny läskburksdekor

Detta är blott andra gången Burk-Bloggen dedikerat en artikel till en läskburk. Förra gången var det "POP ART Craft Soda" som stod i fokus - Sveriges första hantverksbryggeriläskburk ! Denna gång gäller det Hjortron Granat / Cloudberry Grenade. Till skillnad från POP ART Craft Soda som var en etiketterad burk, är Hjortron Granat / Cloudberry Grenade en riktig printad burk från Ball, producerad i den svenska Fosiefabriken.
Hjortrongranat-läsken är framtagen av läsk-gurun och designern Marc Strömberg, och har tidigare funnits på flaska. Nu med hjälp av bryggeriet Beer Studio i Umeå, har man skalat upp produktionen och dessutom låtit burka läsken. Själva burkningen står det mobila burkningsföretaget CanMan för.
Designen av burkdekoren ser medvetet eller omedvetet ut att vara influerad av det engelska hantverksbryggeriet Beavetowns stilbildande dekorer.
Vänster sida och framsidan av den nya burken :


Högra sidan och EAN-sidan av burken :I datumrutan kan avkodas att just denna burk var tillverkad den 2:a oktober 2017, av Ball i deras Fosiefabrik :Artikel om POP ART Craft Soda kan läsas HÄR


Burkdekoren först visad : 2017 09 17 (Pop Art Craft Soda Facebook)
Först burkad : 2017 10 09
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : ej angivet på burken (dock handlar det om en 33 cl-burk)
Bryggeri : Beer Studio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar