tisdag 5 december 2017

Apex Brewing Company Single Hop IPA 2017 : ny dekor

Nora-bryggeriet Apex Brewing Company (ABC) har nyligen släppt sin första burköl. Själva burkningen har skett med hjälp av det mobila burkningsföretaget CanMan, och den burkstorlek man valt är det för Sverige ovanliga 44 cl-formatet.
Fronten och sidan av den nya snyggt designade etiketterade burken :


Burken på bilderna kommer ur den första burkningsbatchen, och är inte avsedd för Systembolaget. Som synes på bilderna här under saknas både EAN-kod och det svenska pantmärket. När det blir dags för en Systembolagslansering kanske under 2018, kommer etiketten att uppdateras med detta. I dagslaget finns burken på lokala pubar och restauranger.


Apex Brewing Company är stora fan av burken som förpackning, och man utlovar att fler av deras öl kommer att burkas framöver. Valet av 44 cl-burk framför dito 33 cl-variant föll sig ganska naturligt för Apex; dels då man sneglat på den brittiska hantverksbryggerimarknaden (där 44 cl är ett mycket populärt formmat - t.ex. hos Cloudwater), och dels att man skulle komma att bli bland de första i landet att begagna sig av denna burkstorlek.

Burk-Bloggen återkommer så snart det blir aktuellt, med artiklar om kommande Apex-burkar !


Burkad : 2017 11 24
Burktyp : olackad etiketterad aluminiumburk
Burkvolym : 440 ML
Bryggeri : Apex Brewing Company


Ett stort tack till Niklas L. för denna burk !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar