fredag 16 mars 2018

Beer Studio Replay : ny dekor

Umeå-bryggeriet Beer Studio har sedan förra året börjat burka sina öl. Först ut från dem var "Monkey Mountain APA", och nu börjar allt fler av deras öl att släppas på burk. Utmärkande för Beer Studios etiketter är att de är synnerligen väl genomtänkta och skickligt konstnärligt utförda. Den senaste Systembolagslanseringen heter "Replay", och är en Hells Lager på 4,5% (egentligen "Helles" = ljus). Etiketten är designad av Marc Strömberg, som också designat dekorerna för Monkey Mountain, Hjortrongranat, samt de olika POP Art-läskburkarna.
Vänster sida och front av den nya Replay :


På originaletiketten ser man översiktsmässigt bättre vad motivet föreställer. Grammofonen i fråga är den klassiska SL-1200 från Technics - en modell som använts av DJs och HiFi-entusiaster jorden runt under flera decennier. Lägg märke till hur snyggt man lagt in alkoholhalten i utrymmet för skivpucken, och startknappen har fått ge utrymme för burkvolyminformationen :


En riktig SL-1200 ser ut enligt enligt följande :


De båda sidorna av burken :


En beskrivning av ölets karaktar, samt förslag på matmatchning :Nästa burköl från Beer Studio blir "Loop" som kommer att lanseras på Systembolaget den 3:e april. Även denna burk kommer att ha en dekor inspirerad av en klassisk musikåtergivningsikon.


Lanseringsdag på Systembolaget : 2018 03 01
Burktyp : olackad etiketterad aluminiumburk
Art : Marc Strömberg
Burkad av : Can Man
Burkvolym : 33 CL
Bryggeri : Beer Studio AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar