onsdag 12 februari 2020

Stigbergets Scandinavian WEST COAST India Pale Ale : ny variant med innehållsdeklarationsetikett (printad burk)

Stigbergets har det senaste senaste halvåret börjat använda riktiga printade burkar från Ball för sina tre storsäljande öl Amazing Haze, New And Improved!, samt West Coast. I de initiala batcherna av samtliga tre olika printade burkar har man missat att skriva ut att havre ingår. För att rätta till detta har felaktiga burkar försetts med en liten pappersetikett med korrigerad innehållsdeklaration.
I fallet med "WEST COAST" upptäcktes en korrigerad burk (utan peppersetikett) först (rullad den 17:e oktober 2019), och nu har även den felaktiga burken från den första rullningen (den 2:a oktober 2019) upptäckts. Kanhända har det tagit sin lilla tid att förse kanske uppåt 100 000 felaktiga burkar med pappersetiketter, och att det är anledningen till att de först nu börjat hitta ut till Systembolagen.
Fronten av burken :


Sidan av burken :


Baksidan av burken med pappersetiketten påklistrad. Notera rad 8, och jämför med WEST COAST-burken i den tidigare Burk-Bloggen-artikeln :


Denna burk var rullad av Ball i den svenska Fosiefabriken den 2:a oktober 2019 :



Artikel om den tidigare upptäckta (men senare rullade) varianten av Stigbergets Scandinavian WEST COAST India Pale Ale, kan läsas HÄR


Upptäcktsdag : 2020 02 10
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : 330 ML / 11.1 FL OZ
Bryggeri : Stigbergets Bryggeri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar