onsdag 19 november 2014

Brewmasters Collection - California Steam Beer & Irish Red Ale : prototyper och produktionsburkar

De svenskbryggda och svenskburkade "Brewmasters Collection California Steam Beer" och "Brewmasters Collection Irish Red Ale" som exporteras till Finland - har visat sig finns i två olika varianter.

Finland införde nyligen en ny pantmärkning för burkar (Burk-Bloggen skrev om denna nyhet HÄR).

Det här är sannolikt bakgrunden till de olika varianterna av dessa burkar. Det ligger nära till hands att anta att när man planerade och designade dessa burkar, var det de gamla pantmärkningsreglerna med s.k. "pantpilar" i toppen av burkarna som gällde. Men när det väl började dra ihop sig till försäljningsstart i Finland, hade den nya pantmärkningen med det lilla ovala märket istället introducerats. Och Carlsberg beslöt i all hast att göra om burken.

Prototypburkarna till vänster, och de i handeln sålda burkarna till höger :Som synes är det en hel del smådetaljer i dekoren som man också passade på att ändra när man ända var igång..

Även om det inte finns något som tyder på att burkarna till vänster med de gamla pantpilarna någonsin kom ut i butikerna, kan det heller inte uteslutas att något mindre parti kan ha slunkit igenom, och sålts i några enstaka butiker.


Upptäcktsdag (högra burkarna) : 2014 09 08
Burktillverkare : REXAM
Storlek : 50 cl
Bryggeri : Carlsbergs Falkenberg-bryggeri (detta är dock inte angivet på burkarna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar