måndag 22 december 2014

Mountain Livin' Pale Ale : Crown datumetikettvarianter (2015-01-20 och 2015-04-20)

Den nya Crown-burken som nu Crazy Mountain Brewery begagnar sig av för "Mountain Livin' Pale Ale", finns i två olika etikettvarianter. Själva Crownburken som sådan, och hur den skiljer sig mot de tidigare Ball-burkarna, skrev Burk-bloggen om HÄR.


Men här alltså de två olika etikettvarinterna som hittills är upptäckta :Upptäcktsdag (2015-01-20-varianten) : 2014 12 01
Upptäcktsdag (2015-04-20-varianten) : 2014 12 01
Burktillverkare : Crown
Kod : B04343
Storlek : 355 ml
Bryggeri : Crazy Mountain Brewery
Importör : Winemarket Nordic AB

5 kommentarer:

 1. Nja, variant och variant. Man kan säkert hävda det men jag tror inte det är nån medveten ändring utan snarare printningsfel. Allt är ju detsamma men printern verkar ha spårat ur. Feltryck skulle jag säga. Lite som om bläcket skulle ta slut eller nått. Jag vet att jag är en surpuppa när det gäller sådant men efter att ha gjort Burkguiden så är jag restrektiv med varianter.....

  SvaraRadera
 2. Tror inte printern spårat ur vad gäller datumet...

  SvaraRadera
 3. Ja det är själva datumet som är den riktiga skillnaden.
  (Även om printern nog varit lite felinställd på den nedre etiketten..)

  SvaraRadera
 4. Jasså du menar datumet! Trodde inte ni samlade på olika bäst före datum men där ser man. Gäller det datumen i botten på svenska burkar också? Hur som haver, då kan jag ju hålla utkik efter olika datum på importetiketter också vilket jag inte brytt mig om innan.

  SvaraRadera
 5. Jo, åtmistone så länge det inte kommer oöverskådligt många olika etiketter, listar jag dem alla (och ställer undan ett referensexemplar till samlingen). Men sen är det såklart som vanligt, upp till var och en, om man vill samla dem !
  Automatgenererade datumtryck i botten sparar jag dock inte på.

  SvaraRadera