tisdag 19 april 2016

Hong Kong 33 & 35 cl-dekorer - en uppdatering

Idag fortsätter Burk-Bloggen genomgången av burkutbudet i Hong Kong. I en tidigare artikel fokuserades det på 50 cl-burkar - men idag är fokus på de mindre burkarna i 33 och 35 cl volym. Nedanstående är så klart ingen komplett lista över vad som säljs, men ger en bra överblick över de vanligaste burkölen som finns att hitta på butikshyllorna.

Härunder några Heineken varav två är s.k.limited editions (samtliga med text om att de är Hong Kong-importer). Två olika dekorer av Guinness för kinesiskspråkiga marknader, två olika Mackeson-importer från Trinidad. Den undre raden fylls ut av San Miguel. San Miguel är ett av de vanligast förekommande ölen i Hong Kong. San Miguel är ju egentligen ett Filippinskt öl, men licensbryggs bla.a. i Spanien och Hong Kong. Både några standarddekorer samt några special editions finns med :

Klicka på bilden för större version


De fem burkarna överst till vänster är Taiwan-importer. Notera speciellt burk 4 och 5, som är fruktöl; Green plum och banan (!). Skol tillhör också ett av de mer populära sorterna. Här har vi dels en standardburk, samt en special edition med hästpolo-tema. Knight är bryggd för Hong Kong-marknaden av San Miguel i Kina.
Carlsberg tillhör ett av de mer populära ölen i Hong Kong. "Chill", "Special Brew" och de gröna burkarna är burkade i Kina (men har text om att de är importerade till Hong Kong). Blue Ice distribueras av San Miguel i Hong Kong, men är sannolikt bryggda i Kina :

Klicka på bilden för större version


Brück, Party, Pearl River, Snow Beer, Kingway, båda Valor, Tsingtao, Great Ocean, Laoshan, och de båda Yanjing - är Kina-importer. Zorok är en Vietnam-import :

Klicka på bilden för större version


Golden King är en Vietnam-import, Harbin en Kina-import, Blue Girl är ett gammalt tyskt varumärke, men som bryggs i Kina, och Pearl River är en Kina-import.
Pabst Blue Ribbon är bryggd & burkad i USA, men i en speciell exportburk för Hong Kong. Black Beer, Cass,och de båda OB-burkarna är Sydkoreaimporter :

Klicka på bilden för större version


Tidigare artikel om 50 cl Hong Kong-burkar kan läsas HÄR

Notera också att förvånansvärt många av de ovanstående burkarna, inte har så mycket "crimp" i toppen av burken. Många bryggerier kör vidare med den gamla "206" standarden (lock-diameter = 57 mm). I Europa ser man i princip numera aldrig annat än "202"-burkar (med lockdiameter =52 mm).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar