torsdag 16 februari 2017

Halvdanskar : ytterligare 10 från Mikkeller & To Øl

Häromveckan hade Burk-Bloggen en artikel om de "halvdanska" bryggerierna Mikkeller och EvilTwins burkar. Och idag tas en titt på ytterligare nio Mikkeller samt en To Øl.
Först ut är Mikkellers "Single Series India Pale Ale", där man bryggt fyra olika öl med var sin humlesort. Bryggeri är De Proef i Belgien Front, sida och baksida av burkarna (samtliga plastfolierade / shrink wraps) :


- Cascade
- Citra
- Mosaic
- Simcoe


Nästa serie kallas kort och gott bara för "IIPA, Imperial India Pale Ale". Också dessa är bryggda hos De Proef i Belgien. Här under front och baksida av de fyra olika burkarna (samtliga plastfolierade / shrink wraps) :


- Cascade
- Citra
- Mosaic
- Simcoe


Till sist en amerikanskbryggd Mikkeller och en To Øl


Mikkeller Birthday Berliner är bryggd och burkad av Mikkellers bryggeri i San Diego i USA, speciellt för den lilla ölbutiken "Mikkeller & Friends" i Torvehallerne i Köpenhamn. Fronten av burken har en papperetikett. Det danska pantmärket på klisterlapp på baksidan.

To Øl Mr. Pink är bryggd av De Proef i Bellgien. Burken är av shrink wrap-typ, och har en pappersetikett med dansk info på baksidan.


Tidigare artikel om "Halvdanskar" kan läsas HÄR


Försäljningsperiod för samtliga : just nu
Tillgänglighet : Bl.a. Danmark, USA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar