söndag 30 april 2017

Hop Shed Brewery : Gotlandsbryggeriet övergår nu helt till burk

Gotlandsbryggeriet Hop Shed Brewery startades 2013, och har hittills i likhet med de allra flesta andra hantverksbryggerier tappat sitt öl på flaska. När det nyligen kom på tal att uppgradera buteljeringsmaskinen, tittade man även på burkningsalternativet, och det hela slutade med att man nu istället helt går över till burkar !
Man kommer att köpa olackade burkar av Ball, och etikettera dem. Mot bakgrund av de stora volymer som är minimibeställning av printade burkar, får man med etiketterade burkar istället en större flexibilitet att kunna burka små volymer av olika öl, som annars inte skulle ha varit möjligt.

Här en titt på hur burkarna med etiketterna applicerade, kommer att se ut :Den första burken att lanseras kommer att bli "Citra Bomb" (en pale ale på 5,1%), vars etikett här kan beskådas :Senare följer en folkölen "4 Hop Pale Ale" :En Red IPA på 6,1% är också klar för burklansering :En Mango Pale Ale blir No 4 att lanseras :Den burkmaskin man använder är från kanadensiska Cask, som är ledande i branschen gällande burkmaskiner till mindre hantverksbryggerier. Man kommer att använda en manuell variant, som i basutförande ser ut enligt nedan. I den vänstra enheten sker fyllningen av burkarna (två åt gången) och i mittenenheten valsas locken fast. Denna maskin klarar både 33 cl och 50 cl-burkar :Hop Shed-bryggarna :Den första burken planeras att lanseras slutet av maj / början av juni. Starkölsburkarna kommer att bli tillgängliga via Systembolagets beställningssortiment, och folkölsburken kommer att vara tillgänglig via olika bottle shops, som t.ex. "Folkölsbutiken".
Samtliga burkar kommer initialt att vara 33 cl-burkar, men på längre sikt avser man även att lansera 50 cl-burkar, och då med öl där man tar ut svängarna lite mer !


Ett stort tack till Rob Bough för bilder och info !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar