tisdag 7 november 2017

Borg Pilsner 3,5% (50 cl) : ny variant

Norska importburken Borg Pilsner 3,5% finns nästan undantagslöst bara att tillgå i den svenska gränshandeln. D.v.s. i de svenska livsmedelsbutker nära norska gränsen dit norrmännen åker för att handla. Denna dekor har funnits sedan 2014, men finns i en uppdaterad variant.
Den oförändrade fronten och EAN-sidan av burken ;


Det är på sidan av burken som förändringen har skett. Den hittillsvarande burken till vänster och den nyare varianten till höger :


Det kan vid en första anblick vara svårt att se skillnaden mellan burkarna. Därför finns härunder förstoringar av de båda varianternas sidotexter. Den äldre överst och den nyare underst.
Lägg märke till att "MALTET BYGG/KORNMALT" är skrivet med fet stil på den nyare varianten. Detta innebär också att den undre textraden blir lite längre. Jämför med textraden ovan !Denna nyare burkvariant har sannolikt varit ute på marknaden under en längre tid utan att någon samlare upptäckt den tidigare. Just denna burk var tillverkad av REXAM i Fosiefabriken redan den 8:e december 2016 :Upptäcktsdag : 2017 09 22
Burktillverkare : REXAM
Burkvolym : 0,5 L
Bryggeri : Hansa Borg Bryggerier AS
Ursprungsland : Norge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar