tisdag 9 januari 2018

Carlsberg Export (50 cl) : ny variant från Ball

De Carlsberg som sålts i Sverige det senaste åren har varit lite omväxlande producerade i Polen och i Sverige. Öl producerat i Polen har haft stämpeln "LPL" i botten av burkarna, och Carlsbergs bryggeri i Polen har oftast använt sig av burkar från antingen Can-Pack eller Ardagh Group.
Den senaste dekoren av Carlsberg Export lanserades sommaren 2017, och burken kom då från Can-Pack. Nu har en ny variant av denna burk upptäckts, som kommer från Ball. Sannolikt är ölet bryggt i Falkenberg, även om inget står nämnt om detta på själva burken.
De oförändrade frontsidorna av burken :


De båda sidorna av den nya burken. EAN-koden har ändrats från att ha varit svart/vit på Can-Pack-burken, till att nu vara silver/vit :


Just denna burk var tillverkad av Ball i den svenska Fosiefabriken redan den 31:a maj 2017. Eftersom denna Ball-burk kom ut på Systembolagshyllorna så sent som i november 2017, verkar det som att burkarna stått på lager i ett halvår innan de kom att tappas med öl !Artikel om den hittillsvarande Can-Pack-burken kan läsas HÄR


Upptäcktsdag : 2017 11 17
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : 50cl
SB-kod : 1435-12
Bryggeri : ej angivet (den enda uppgiften är att ölet är "brewed under supervision of Carlsberg..")
Ursprungsland : ej angivet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar