torsdag 30 april 2020

BRIGHT Brew (5,0%) : ny dekor 2020

Spendrups har givit starkölsversionen av sin "Bright Brew" en helt ny dekor. Den hittillsvarande dekoren var en av de äldsta helt oförändrade ölburksdekorerna på den svenska marknaden, så denna nya dekor kommer inte direkt som någon överraskning.
Tidigare har burkdekoren prytts med Spendrups "S"-logotype samt Spendrups klassiska medaljonger med anfädrarna till bryggeriet. Men allt detta är numera bortstädat. Förutom en genuint svårläsbar mikrotext med bryggeriets namn, finns ingenting numera som indikerar att detta är en Spendrupsprodukt.
Bright Brew har tidigare marknadsförts som en lågkaloriprodukt, där man tydligt angav hur få kalorier ölet hade jämfort med "vanligt" öl. Men p.g.a. nya regler från Systembolaget får man inte längre koppla hälsopåståenden till alkohol, så all info kring detta är numera borttaget på den nya burken. (Själva ölet är dock helt oförändrat även om burken är ny).
Frontsidorna av den nya burken :


Sidorna av burken :


Just denna burk kommer ur den första produktionsbatchen för denna dekor, och var rullad av Ball i den svenska Fosiefabriken den 12:e april 2020 :Artikel om den hittillsvarande dekoren av Bright Brew (5,0%) kan läsas HÄR


Upptäcktsdag : 2020 04 29
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : 50 CL
SB-kod : 1447-12
Bryggeri : Spendrups Bryggeri AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar