torsdag 10 mars 2016

Beerbliotek Single Hop Mosaic #120 : ny dekor

Det hyllade Göteborgsbryggeriet "Beerbliotek" har nu lanserat sin första burk (av totalt fyra). Fronten på den riktigt snygga Single Hop Mosaic #120 :


Sidan av burken har text beskrivandes den humle som använts, samt smakbeskrivning (apelsin, marmelad, och tropiska frukter) :


EAN-sidan bjuder på en del överraskningar. För det första ser vi att det är Crown som är burktillverkare; något som ar mycket ovanligt. Burk-Bloggen kan inte på rak arm erinra sig någon annan aluminiumburk från något svenskt bryggeri, som kommer från Crown !
Ovanligt också att EAN-koden är placerad upptill på burken - den återfinns oftast nedtilll. Den vertikala texten är vänd åt vänster som vi ser på bilden. Även detta är ganska ovanligt, då de absolut flesta andra burkarna har vertikal text vänd åt höger. Sist men inte minst (!) så är "PANT 1 KR"-märket betydligt större än på de flesta andra burkar :


Uppe i vänstra hörnet sitter en liten symbol som påminner om Konsums gamla varumärke - det är det nya "METAL recycles forever"-märket som börjat dyka upp på främst brittiska burkar senaste tiden. Premiär för en svensk burk med denna symbol :Lanseringsdag på Systembolaget : 2016 03 01
Burktillverkare : Crown
Storlek : 33 cl
Bryggeri : Beerbliotek AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar