torsdag 24 mars 2016

Carlsberg 3,5% (33 cl) : ny dekor (fotbolls-EM-burk)

Dagens överraskning kommer från Carlsberg, som nu releasat en specialburk med anledning av det stundande fotbolls-EM. P.g.a. de drakoniska reglerna kring alkoholdryckesförpackningar och sambandet med sport, blir resultatet en smula löjeväckande. I livsmedelsbutikerna skyltas det för fullt med den alkoholfria glasflaskevarianten av Carlsberg med UEFA 2016. Samtidigt som det smygs in en och annan låda med 3,5%-burkar bredvid. Själva burken är totalt rensad på alla konkreta kopplingar till fotbolls-EM. Några kryptiska ledtrådar finns dock för den som detaljstuderar burken. Se t.ex. det antydda fotbollsmönstret i treklövern på burkens andra framsida, härnedan :


De båda sidorna av burken. På burksidan i bilden till vänster, finns den andra (mycket vaga) antydningen till fotbolls-EM - ordet "COMPETITION"..


Verkligen kul att Carlsberg bemödat sig att göra en speciell EM-burk, men tragiskt att de otidsenliga och oproportionerligt utformade reglerna kring sambandet sport och ölburksdekorer gör att bryggerierna måste tassa fram på detta sätt.


Upptäcktsdag : 2016 03 24
Burktillverkare : REXAM
Storlek : 33 cl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar