fredag 22 april 2016

Finska burkar 2015 : en slutsummering

2015 var ett mycket bra burkår i Finland, med massor av nya finska burkar. Burk-Bloggen har i en rad artiklar rapporterat om dessa nyheter under förra året. Idag görs en slutsummering av 2015 genom att ta upp de burkar som inte tidigare fått plats.

Ett av de mest kända finska ölmärkena - KOFF, representeras härunder med åtta olika limited edition-burkar. Som synes är det inga konstigheter att blanda hockey eller fotboll med öl i Finland (det är blott i Sverige som detta anses vara värre än digerdöden..)
Laitilan Kievari Humalainen och Laitilan Kievari Schwarz i två olika dekorutföranden :
Sex olika Keisari :
Keisari münchener, Keisari lager, Laitilan Mississippi, Olvi Sauna, Olvi Export, samt Kuohu Pale Ale. Lägg märke till den ryska texten i nedre delen av Olvi-burkarna. Dessa är Rysslands-exporter :
Marsalkka-burkar har funnits på den finska marknaden några år nu. men det kommer ständigt nya varianter och öltyper. Härunder ett urval av de många olika som har tillverkats :
Några s.k. supermarketburkar. Längst till vänster "Vaalea Lager". Nobelaner och Finkbräu från Lidl. Längst till höger en vanlig burk dock - Luomu Vaalea Lager Nikolai Sinebrychoff :
Carlsberg har ju förändrat sin standarddekor (genom att lägga till grundaren J.C. Jacobsen's signatur). Dekorbytet har skett i många länder, och även i Finland. Här både 50 cl-burken och dito 33 cl :
Brooklyn är ju ett välkänt ölmärke också i Sverige. Dock finns denna American Ale inte på burk på Systembolaget. Finland har dock en finskanpassad burk ute på butikshyllorna nu :
Till sist en kul kuriosavariant. Denna Sandels Premium Beer exporteras till Grekland,och har fått en pappersetikett med grekisk text :Äldre artiklar :
Finska burkar 2015 : en nyhetsuppdatering - del 1 - kan läsas HÄR.
Finska burkar 2015 : en nyhetsuppdatering - del 2 - kan läsas HÄR.
Finska burkar 2015 : en nyhetsuppdatering - del 3 - kan läsas HÄR.
Finska burkar 2015 : en nyhetsuppdatering - del 4 - kan läsas HÄR.
Finska burkar 2015 : en nyhetsuppdatering - del 5 - kan läsas HÄR.


Ett stort tack till Kjell Kämpe, som tipsat, fotat och upplyst om alla de finska burknyheterna under 2015 !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar