söndag 17 april 2016

Hong Kong 50 cl-dekorer - en uppdatering

Burk-Bloggen vänder blicken österut, och gör ett nedslag i Hong Kong för att ta en titt på hur burkutbudet ser ut. Idag fokuseras det på 50 cl-burkar.
San Miguel är ett av de vanligast förekommande ölen i Hong Kong. San Miguel är ju egentligen ett Filippinskt öl, men licensbryggs bla.a. i Spanien och Hong Kong. Härunder både några standarddekorer samt några special editions :

Klicka på bilden för större version


Carlsberg tillhör ett av de mer populära ölen i den före detta kronkolonin. Exportburken är englandstillverkad, emedan "Special Brew" och de gröna burkarna är burkade i Kina (men har text om att de är importerade till Hong Kong). Samma sak med Budweiser och Harbin - de är bryggda och burkade i Kina, men har text om att de är importerade till Hong Kong :

Klicka på bilden för större version


Skol tillhör också ett av de mer populära sorterna. Här har vi dels en standardburk, samt en special edition med hästpolo-tema. Tsingtao, Snow Beer och Yanjing är Kinaimporter :

Klicka på bilden för större version


Blue Ice distribueras av San Miguel i Hong Kong. Dock är det oklart vart den är bryggd. Tiger, 1664 Blanc, och Heineken är importburkar från Singapore, Frankrike och Nederländerna - dock i specialanpassade burkar som har text om att de specifikt är importerade till Hong Kong. De båda olika Golden King-burkarna är Vietnam-importer,och Trio är en Tysklandsimport. Också dessa är speciella burkar dedikerade för just Hong Kong :

Klicka på bilden för större version


Max, Hite och Eagle är Sydkorea-importer bryggda på Hite Jinro-bryggeriet i Seoul. Blue Girl är ett gammalt tyskt varumärke, men som bryggs i Kina sedan 1906 (!) av Jebsen-bryggeriet. Sonderberg är en import från Sydkorea, och Kingway är en Kina-import :

Klicka på bilden för större version


Notera också att förvånansvärt många av de ovanstående burkarna, inte har så mycket "crimp" i toppen av burken. Många bryggerier kör vidare med den gamla "206" standarden (lock-diameter = 57 mm). I Europa ser man i princip aldrig annat än "202"-burkar (med lockdiameter =52 mm).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar