söndag 7 augusti 2016

Zeunerts Premium Beer Original III Extra Lager : ny variant

Zeunerts Premium Beer Original III Extra Lager är en av de befintliga svenska burkar i produktion som varit helt oförändrad längst. Den hittillsvarande varianten är den som kom då panten ändrades från 50 öre till 1 Kr för ett antal år sedan. Inte heller gjordes någon ändring av burken under 2014-2015, då i stort sett alla andra burkar kom i nya varianter med anledning av de då nya reglerna för livsmedelsmärkning (som i ölsammanhang betydde att ordet "kornmalt" skulle skrivas ut tydligare).
Men nu finns dock en ny variant ute på Systembolagshyllorna !
Först en rekapitualtion av den oförandrade fronten av burken


På sidan av burken har det skett textändringar. Sidorna av den hittillsvarande burken till vänster och den nya burken till höger :


Den hittillsvarande burkens sidotext i förstoring :


Den nya burkens sidotext i förstoring. Lägg märke till att texten på de fyra översta raderna har nytt och större typsnitt. Dessutom tillstår man numera att ölet är bryggt av Kopparbergs Bryggeri. (Informationen om "Zeunerts Bryggeri" på fronten av burken är således felaktig)


Ytterligare en minimal förändring har skett. Det är batchkodfältet som växt och blivit större i enlighet med alla nya REXAM-burkar sedan 2014. Förstoringar från den hittillsvarande burken överst och den nya burken underst :Kuriosa : Trots att denna burk var en av de sista att få det stora batchkodsfältet, så finns det åtminstone ytterligare en REXAM-burk som inte är uppdaterad med detta; nämligen Bellman 6,0.


Upptacktsdag : 2016 07 29
Burktillverkare : REXAM
Burkvolym : 330 ml
Bryggeri : Kopparbergs Bryggeri AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar