torsdag 9 februari 2017

Good Guys Brew : Sveriges nästa burkbryggeri

Karlstadsbryggeriet "Good Guys Brew" blir med all sannolikhet nästa svenska bryggeri att anamma den moderna och oslagbara förpackningen ölburken till sina drycker ! Man har nyligen förvärvat nya lokaler på Bryggudden i Karlstad till bryggeriet, som man får tillträde till i juni. Den öl som kommer att produceras här, kommer enkom att burktappas !


Man planerar att åtminstone till en början köra med etiketterade burkar (precis som t.ex. Beerbliotek gör). Detta möjliggör avsevärt mycket kortare serier av varje öl, eftersom minimumbeställningarna av tryckta burkar ligger på ca 50 000 - 100 000 burkar (beroende av burktillverkare).

Den burktappningsmaskin man planera använda är från den kanske mest välrenommerade tillverkaren i segmentet - Wild Goose.


Modellen man planerar använda är WGC-100, med kapacitet att burka ca 30 burkar i minuten, och ser ut enligt följande :Här några av de flasketikettsdekorer man hittills använt sig av, som eventuellt kan ge en fingervisning om kommande burkdekorer :Burk-Bloggen återkommer framöver med mer info om denna mycket intressanta satsning av the Good Guys !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar