torsdag 30 mars 2017

Frisky Fox Irish Red Ale : ny dekor från The Uncharted Brewing Company

Sverige har begåvats med ett nytt burkbryggeri ! The Uncharted Brewing Company i Eslöv är ett helt nystartat bryggeri, som redan från början bestämt sig för att enkom satsa på burk. En burkningsmaskin från kanadensiska Cask är installerad, och den första burkdekoren är redan rullad hos Ball i Fosie. Först ut (av planerade fyra olika burköl) är "Frisky Fox Irish Red Ale".
Fronten på den riktigt läckra nya burken :


Baksidan och EAN-sidan av burken :Burken rullades den 13:e mars 2017 av Ball i Fosiefabriken :Det är irländaren Diarmuid Reidy som ligger bakom The Uncharted Brewing Company. Bryggeriets logotype (som finns på den övre krympta delen av burken) är en variant av familjen Reidys släktvapen - med den tvåhövdade örnen :Frisky Fox Irish Red Ale är blott den första av totalt fyra planerade burköl. I juni planerar man att släppa ytterligare två burköl :
- Thirsty Hippo Coriander Amber Ale
- Hoppy Rabbit India Pale Ale

Här två datagenererade bilder på hur burkarna är tänkta att se ut :


Framåt höstkanten är det dags för den fjärde burken :
- Velvet Raven Oatmeal Stout


Som kan noteras, har alla burkar djuranknytning. Ett alltid lika trevligt och tidlöst dekorinslag !
Thirsty Hippo var den första burken som formgavs, och då man var så pass nöjd med resultatet, fortsatte man med djurtemat även för resten av burkarna. Adjektiven framför djuraten är vald så att det ska avspegla en del av ölens karaktär. T.ex. "HOPPY" Rabbit antyder att ölet kommer att vara välhumlat, och "VELVET" Raven kommer att ha en sammetslen karaktär.
Intressant kuriosa är att man bl. a. använde Burk-Bloggens stora arkiv av de senaste årens olika burkdekorer som inspirationskälla i början av arbetet med burkdekorerna !

Burk-Bloggen får säkerligen anledning att återkomma med fler burkbilder och info kring The Uncharted Brewing Companys hedervärda burksatsning inom kort !


Lansering på Systembolaget : lokalt kring Eslöv i maj, samt i beställningssortimentet
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : 33 CL
Bryggeri : The Uncharted Brewing Company


Ett stort tack till Diarmuid för info och bilder !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar