torsdag 21 januari 2016

Garage Project : Nya Zeeländska burkar i världsklass

Nystartade små hantverksbryggerier världen över gör inte bara öl med annorlunda och bättre smak än vad som traditionellt hittills bryggts. Även på dekorsidan har man ofta ambitioner på mycket hög nivå, och ett av de bryggerier som verkligen sticker ut genom både innovativa och lyckade dekorer är Garage Project från Wellington, Nya Zeeland. Här ett urval med fem olika Garage Project-burkar :

Klicka på bilden for större en version


Garagista IPA känns kanske igen som den burk Burk-Bloggen utnämnde till 2015 års snyggaste burk alla kategorier (länk HÄR). Ett mästerverk !

Death From Above bryggs på typiska vietnamesiska ingredienser, så som mynta, limejuice, chili, mango; samt humlas med Chinook, Centennial, Citra och Amarillo. "Monstret" i himlen är en humlekotte, och landskapet ska vara en vietnamesisk flod-dal

BEER är en pastisch på amerikanska 70 och 80-tals s.k. "generic cans". Vågat och en en kul ironisk blink från detta bryggeri som i alla andra fall värnar om intressanta dekorer !

Hops on Pointe är framtagen i samarbete med "Royal New Zealand Ballet", och man använder bla.a. champange-jäst till själva brygden. Tittar man noga ser man stiliserade vita ballettdansare i den övre gulddelen av burken.

Hāpi Daze är den enda burken som hittills sålts officiellt i Sverige. (Artikel kan läsas HÄR). "Hāpi" betyder humle på Maori-språket. Riktigt snygg dekor innehållandes både snöklädda bergstoppar och ett solandes par på stranden !


Burk-Bloggen hoppas få se fler burkar från Garage Project på Systembolagshyllorna i framtiden !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar