torsdag 7 juli 2016

Kiwi Hop Can Pac : Garage Project x 4

En mycket trevlig burk-mix-pack från det Nya Zeeländska bryggeriet "Garage Project" finns tillslut nu ute på Systembolaget. Mixpacken kallas "Kiwi Hop Can Pack" och fick en problematisk lansering av orsaker som beskrivs närmare här nedan.


De fyra ingående burkarna är :
- Pernicious Weed
- Hops on Pointe
- Hakituri
- Hāpi Daze


Pernicious Weed är en riktigt läcker burk med ett tecknat motiv i serie-stil. Återigen använder Garage Project en gammal bil i sin dekor.

Hops on Pointe är framtagen i samarbete med "Royal New Zealand Ballet", och man använder bla.a. champagne-jäst till själva brygden. Tittar man noga ser man stiliserade vita ballettdansare i den övre gulddelen av burken. Problemet med denna burk var att just ordet "champagne" fanns med i dekoren. P.g.a. att "champagne" är varumärkesskyddat blev importören blev helt sonika tvingad att manuellt med svart tuschpenna stryka över ordet "champagne" på alla burkar.

Hakituri hade också problem med de svenska förpackningsutformningsreglerna. Detta är en "Organic New Zealand Pilsner". Men ska man kalla något "organic" i Sverige, måste det samtidigt finnas ett stämpelmärke från ett kontrollorgan, för att detta skall gå för sig. Eftersom inte detta fanns, blev man återigen tvingad att rycka ut med den svarta tuschpennan för att manuellt stryka över ordet "organic". Denna Hakituri är inte en tryckt burk, utan en s.k. klisteretikettsburk.

Hāpi Daze finns sedan tidigare att hitta på Systembolaget. (Den lanserades 2015 04 10) "Hāpi" betyder humle på Maori-språket. Riktigt snygg dekor innehållandes både snöklädda bergstoppar och ett solandes par på stranden.

Det officiella lanseringsdatumet var den 1:a juni. Men p.g.a. av de omfattande manuella tuschöverstrykningarna för två av burkarna, blev lanseringen i praktiken en smula försenad innan några större volymer av denna mix pack hittade ut till Systembolagen.


Officiellt lanseringsdatum på Systembolaget : 2016 06 01
Burkvolym : 33 cl (samtliga burkar)
Bryggeri : Garage Project
Ursprungsland : Nya Zeeland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar