lördag 24 september 2016

Heineken City Edition AMSTERDAM (3,5%, 50 cl) : ny dekor

De senaste åren har Heineken marknadsfört en rad olika special editions av både burkar och flaskor med olika namn på städer från jordens alla kontinenter. Även i Sverige har det funnits flaskor med olika stadsnamn både i folköls och starkölsversioner. Men burkar har hittills lyst med sin frånvaro.
Nu har EN "Heineken City Edition"-burk dykt upp i vissa livsmedelsbutiker, som i bästa fall skulle kunna vara början på ett set. Detta skulle i såfall bli det första ölburkssetet på den svenska marknaden på minst två decennier !
Fronten och baksidan av burken :


Stjärnsidan är den mest intressanta, eftersom stadsnamnet återfinns här. I detta fall "AMSTERDAM" :


Anledningen till att Burk-Bloggen hoppas och tror att detta är början på ett set, är att ett 6-burksset med exakt samma utseende lanserades i Norge (licensbryggt av Hansa Borg Bryggerier AS) tidigare i år :


Ett antagande är att man i det svenska setet dock byter ut "Oslo" mot "Stockholm"

Vad som eventuellt talar mot att denna burk skulle vara den första i en serie, är att i de två 6-pack som just hade landat på butikshyllan när Burk-Bloggen kom förbi, fanns blott och enbart Amsterdam-burken. Inalles 12 st Amsterdam-burkar alltså. Rimligen borde 6-packarna ha blandade burkar om det rullats ett helt set.


Upptäcktsdatum : 2016 09 23
Burktillverkare : REXAM
Burkvolym : 50 CL
Alkoholhalt : 3,5% VOL
Bryggeri : Spendrups Bryggeri AB


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar