tisdag 6 december 2016

Sofiero Original 1888 7.5% : ny variant från Ball

Sofiero Original 1888 7.5%  är en av de burkar på den svenska marknaden som hängt med längst utan någon som helst förändring. Faktiskt har det framtill nu varit exakt samma variant sedan man införde 1-Kr-panten ! Men nu finns tillslut en ny variant ute på Systembolagen. Först dock en rekapitulation av den oförändrade fronten av burken :


Det är på EAN-sidan som två små förändringar återfinns. Den hittillsvarande burken till vänster, och den nya burken till höger :


Burktillverkarlogotypen är ändrad från REXAM till Ball, samt att Date Code Box:en har växt rejält :Alla nya burkdekorer från REXAM de senaste åren är tryckta med en helt igenom digital teknik. Ett fåtal äldre dekorer som funnits oförändrade under många år, har fram till nu haft en analog film som ursprunglig förlaga till tryckningen. Men i och med att burkfabriken i Fosie nu helt fasar ut den äldre tekniken, har man varit tvingad att överföra några äldre analoga förlagor till den nya digitala tekniken. Och i samband med detta jobb, har man samtidigt passat på att byta ut "REXAM" till "Ball".
Andra exempel från den senaste tiden på detta är "Bellman 6,0" och "Millennium Öl 2,8%".


Artikel om den nya Bellman 6,0 kan läsas HÄR
Artikel om den nya Millennium Öl 2,8% kan läsas HÄR


Upptäcktsdag : 2016 11 14
Burken rullad hos Ball (f.d. REXAM) i Fosie : 2016 09 21
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : 50 CL
Bryggeri : Kopparbergs Bryggeri AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar