söndag 13 augusti 2017

Finska burkar 2016 : en nyhetsuppdatering - del 5

Här en fortsatt genomgång av de Finska burknyheterna från 2016 !


Ny dekor av det finska "Pirkka III-Olut", 33 cl, 4,5% som är tillverkad av Olvi bryggeriet. Till Pirkka serien hör 2600 olika matprodukter/ motsvarande som säljs i K-matvarukedjan, även öl som i detta fall. Lägg specielt märke till att de gamla pantpilarna nu ersatts av det nya Finska pantmärket. Den gamla dekoren är till vänster och den nya till höger.
Koff 2,5% Glutenfri är en ny öltyp på burk, som redan hunnit komma i två olika dekorer. Den första relativt kortlivade dekoren till höger, och den nyare dekoren till vänster :
Den senaste nya gröna Heineken-dekoren (som ersatt silverburkarna) finns även i Finland. Det finns två olika baksidor av vardera 33 cl och 50 cl-burkarna. De två olika texterna är :
- BREWED / LONGER
- PURE NATURE / FULL MALT
Nya dekorer av Tjeckiska "Krusovice" ljust öl och mörkt öl, ny julöl Kozel, ny dekor av spanska San Miguel.
Ny dekor av "Perlenbacher Radler", 50 cl med smak av grapefrukt 2,5%; två nya 33 cl-dekorer av "Finkbräu" 2,8% i mitten och den alkoholfria längst till höger. Inte heller här finns pantpilarna kvar högst upp, utan det nya pantmärket hittas på sidan av burkarna.
 Ytterligare några Lidl-burkar. Detta är två fransmän som endast är till salu i Lidl:
- Galereux Bière Traditionelle, 44 cl / 4,7%, Crown, "51240/1"
- Excelsior Lager, 44 cl / 4,0%, Crown, "51242/1"
Finska Pyynikki Craft Brewery ett litet hantverksbryggeri som finns i Tammerfors.  Det är fråga om Ruby Jazz Ale på burk 50 cl / 4,7%.
Som bekant så fyller Finland 100 år i år 2017. Finland blev alltså självständigt år 1917 och det firas på många håll i landet. Roligt för oss burksamlare är att det också har kommit åtminstone tre olika burkar med anledning av detta :
- Kekkonen Suomi 100 Juhlaolut Jubileumsöl
- Olvi Suomi 100 Vuotta Juhla Olut (50 cl)
- Olvi Suomi 100 Vuotta Juhla Olut (33 cl)  (säljs på Viking Line)Den tidigare artikeln om Finska burkar 2016 del 4, kan läsas HÄR


Som vanlig med dessa artiklar om nya Finska burkar, riktas ett stort tack till oförtröttlige Kjell Kämpe som bistått med fakta tips, och och bilder till denna artikel !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar