lördag 2 september 2017

1000

Idag är det dubbelt jubileum för Burk-Bloggen !
Dels är det nämligen exakt 4 år sedan den första Burk-Bloggen-artikeln publicerades, och de dels har vi idag kommit fram till artikel nr 1000 sedan starten !
Det här innebär att en Burk-Bloggen artikel har sett dagens ljus var 1,46:e dag sedan dag ett !
Besök gärna Burk-Bloggens "Bloggarkiv", där alla gamla artiklar kan läsas !

Under dessa fyra år har många tusentals olika nya ölburkar presenterats (då vissa artiklar visar en mängd olika burkar).
Två undantag har funnits - en artikel  har skrivits om en läskburk (POP ART Craft Soda) och en artikel har handlat om SAS-Mikkeller-flasköl (Mikkeller RAS No.1 & Mikkeller RAS No.2)


Det finns en hel del intressanta iakttagelser att göra gällande vilka artiklar som varit mest besökta under årens lopp, samt varifrån trafiken genererats.

I topp gällande antal besökare för enskilda artiklar finns artiklarna om Stödbensöl, Morbergs 5-literstunnor, Beerbliotekburkar, samt kanske lite förvånade - en artikel om LIDL-ölet Karlens ! (Måhända p.g.a. att ingen annan någonsin skriver om LIDL-burkölen)


Burk-Bloggens läsare kommer från (i sjunkande ordning) : Sverige, USA, Ryssland, Tyskland, Frankrike, och Finland.

Förutom att bara skriva om burknyheter, har Burk-Bloggen också gjort några bryggeribesök som resulterat i artiklar. Coppersmith's i Västerås, Beerbliotek i Göteborg, samt The Uncharted Brewing Company i Eslöv har besökts !


Ar 2015 utnämnde Burk-Bloggen årets snyggaste samt årets fulaste burk. Låga odds på vilken som vann respektive kategori :Om vi blickar in i den svenska burkframtiden, kommer med all säkerhet etiketterade burkar bli allt vanligare. (Utvecklingen i grannländerna Norge och Finland är f.n. explosionsartad på detta område) Förutom att en lång rad av mindre bryggeriet ligger i startgroparna för burkning med etiketterade burkar, finns ju även det mobila burkningsföretaget CanMan, som besöker olika små bryggerier och hjälper till med burkning av det lokala bryggeriets öl.


Tack till alla som de senaste åren tipsat om nya burkar, bistått med burkar, druckit ur burkar till, och skickat bilder på burkar till Burk-Bloggen! Fortsatt gärna med att skicka tips om nya burkar !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar