tisdag 12 september 2017

Mikkeller Northern Trails : ny SAS-burk

Flygbolaget SAS har de senaste åren i ett lika uppmärksammat som uppskattat grepp låtit brygga en rad olika specialbeställda öl tappade på burk (och även flaska). Ölen har endast funnits tillgängliga på SAS-flygen. Bakom ölen står den Danska fantombryggaren Mikkeller. De första tre burkölen var bryggda och burkade av Sly Fox i USA, emedan de senaste burkarna har varit bryggda och burkade av De Proef i Belgien, Den nyligen lanserade "Northern Trails" är den 6:e SAS-Mikkeller-burken i ordning.
Två burkar ihopställda för att visa det kompletta motivet. Lägg märke till att stjärnbilderna finurligt nog har har namn efter olika humlesorter !


Här ett tidigt utkast till burkdekoren. Som synes skiljer sig den färdiga burken i några mindre detaljer gentemot utkastet :


Som vanligt när det gäller dekoren för Mikkellers produkter är det konstnären Keith Shore, som är upphovsman.
Front och baksida av burken :


Den klassiska SAS-loggan återfinns i den övre delen av burken :


Sidotexten i förstoring, samt profilbilder av de ikoniska Henry & Sally-figurerna som figurerar på många av Mikkellers etiketter och burkar :


En fantastiskt läcker "dold" effekt, är att delar av denna burk är självlysande i mörker ! Se denna video :


Denna burk som kommer ur den första tillverkningsbatchen, var rullad av Ball i den svenska Fosiefabriken den 12:e juni 2017 :Lansering : augusti 2017
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : 330 ML
Öltyp : India Pale Ale
Bryggeri : på burken anges "Mikkeller", men ölet är bryggt av "De Proef Brouwerij" i Belgien (dock ej angivet på burken).
Tillgänglighet : på SAS flygplan


Ett stort tack till Peter L. som generöst donerat några exemplar av denna nya burk !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar