söndag 14 oktober 2018

BCCJ 2018 Autumn Meeting in Tokyo

Burk-Bloggen besökte den japanska ölburksföreningen BCCJ och dess höstmöte under söndagen den 14:e oktober. BCCJ har som regel två möten per år; ett vårmöte och ett höstmöte. Relativt ofta dyker det upp utlandska samlare på dessa möten, men vid just detta möte var Burk-Bloggen ensam utländsk representant.
Här har burklådorna just börjat packas upp :


BCCJ-mötena är helt fokuserade på ölburkar till skillnad från europeiska och amerikanska möten, där annan breweriana ofta förekommer.
Seriös diskussion om de senaste japanska burknyheterna :


Suntory-bryggeriet är känt för sina enormt fina dekorer med högupplöst tryck. Här en bråkdel av alla olika burkar som finns :


I år var det något färre deltagare än på tidigare möten, men mötesdeltagarna är här uppradade :


Japanska bryggerier är världsledande gällande snygga dekorer och med fint högupplöst tryck. Sällan eller aldrig ser man burkar i Europa med samma höga tryck-kvalité och klass.
Ett annat utmärkande signum för den japanska burkmarknaden är den frekventa förekomsten av specialburkar som marknadsförs i samband med olika event för att t.ex. hedra olika idrottsföreningar, för att fira nya taglinjer eller öppnande av flygplatser, etc. etc. Här ett axplock av burkar som Burk-Bloggen bytte till sig och inhandlade under dagen :Event : BCCJ höst-möte
Plats : Tokyo, Japan
Datum : 2018 10 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar