söndag 22 september 2024

FALCON Export Ljus Lager 5,2% (33cl) : ny variant (338507)

33 cl-versionen av FALCON Export Ljus Lager 5,2% finns ute i en ny variant där burken nu bla.a fått en kod. En annan ändring är att EAN-koden som tidigare var silver/vit, är nu ändrad till svart/vit. Dessutom har den vertikala guldtexten på EAN-sidan nu fått mörkblå konturlinjer för bättre läsbarhet mot den ljusblå bakgrunden. På tidigare burkvariant var guldtetexten svårläst.
Intressantast är nog dock att detta burkade Falconöl verkar vara bryggt och burkat i Danmark, trots alla fina ord på baksidan burken om att falken flyger över Falkenberg och att ölet bryggs på vatten från samma källa sedan 1896.. Orsakerna till att man misstänker att ölet bryggs i Danmark är följande :
Burken är tillverkad i Balls Danmarks-fabrik. Det är ytterst ovanligt (om det ens förekommit någonsin) att svenska öl använder burkar från Ball i Danmark, då Balls svenska fabrik ligger närmare.
Datumkoderna i burkens botten är av bläckstråletyp. Carlsbergs bryggeri i Falkenberg använder sig såvitt är känt, bara av laseretsade datum i burkarnas botten.
Burken har fått en kod (338507). Dylika koder har alltid Carlsbergs Danmarkstappade burkar, emedan burkar tappade i Carlsbergs Falkenbergbryggeri aldrig eller extremt sällan har detta.
Fronten och baksidan av den nya burken :


EAN-sidan :


Burkens kod är "338507", och denna burk var tillverkad av Ball i den danska Fredericia-fabriken ("16D" är Fredericia-fabrikens identitet) :



Artikel om den hittillsvarande varianten av FALCON Export Ljus Lager 5,2% (33cl) kan läsas HÄR
Artikel om den nya dekoren av FALCON Export Ljus Lager 5,2% (50cl) kan läsas HÄR
Artikel om den nya dekoren av FALCON Bayerskt Bärnstenslager 5,2% kan läsas HÄR


Upptäcktsdag : 2024 08 10
Burktillverkare : Ball
Kod : 338507
Burkvolym : 33CL
Bryggeri : ej angivet på burken (det är dock i allafall något Carlsberg-ägt bryggeri som brygger ölet)
Angiven bryggort : Falkenberg (men frågan är om det är korrekt uppgivet)
Ursprungsland : sannolikt Danmark, trots text om att ölet ska vara bryggt i Falkenberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar