torsdag 31 december 2015

Burk-Bloggen 2015 - en summering samt en blick mot nästa år

Burk-Bloggen summerar 2015 genom att konstatera att i och med denna artikel, har Burk-Bloggen publicerat hela 311 olika artiklar ! (310 gällande ölburkar, och 1 om flaskor och etiketter).
Totalt har 573 artiklar publicerats sedan starten !
Alla artiklar finns läsbara i Bloggarkivet i högerspalten.

I år tänkte undertecknad våga sig på att helt ovetenskapligt, och synnerligen subjektivt utse 2015 års fulaste samt snyggaste ölburk !
Den tveklöst fulaste burken är "Gold Coast Problems Witbier" - en paperlabel från Spiteful Brewing i Chicago :Men nu över till något betydligt trevligare ! Världens snyggaste burk 2015 kommer från Nya Zeeland, och det lilla hårdsatsande och frangångsrika bryggeriet Garage Project i Wellington. Deras "GARAGISTA IPA" är en riktig fullträff (speciellt om man som Burk-Bloggen gillar gamla bilar) :Till sist en spaning över 2016 och vad som komma skall.
Vi kan med säkerhet se fram emot en rad nya svenska hantverksbryggeriburkar. Både Coppersmith's och Beerblioteket har bekräftat att de kommer att släppa ett flertal nya burkar under 2016. Dessutom vet vi att många fler bryggerier ligger i startgroparna för burkar under 2016. Bla.a. Oppigårds har funderat högt (och offentligt) om kommande burkar. Men det finns många fler som funderar och planerar. Återstår att se hur många nya bryggerier som kommer i mål innan 2017 !
Gällande burktillverkning i Sverige blir det intressant att se om Ball's planerade uppköp av REXAM går i lås under 2016. Just nu ligger hela affären under utredning av EUs konkurrensmyndigheter, och slutligt besked väntas under vintern. Kanske kommer det att stå "Ball" på de flesta svenska burkarna vid slutet av 2016 ?

Och med det önskar Burk-Bloggen ett Gott Nytt Burk-år !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar