onsdag 9 december 2015

Mikkeller RAS No.1 & Mikkeller RAS No.2 : SAS limited editions

SAS har sedan förra året ett för flygbolag unikt samarbete med danske bryggaren Mikkeller om en rad olika specialöl som bara finns att inmundiga på SAS flighter - och då oftast på de interkontinetala långdistansflygningarna. Burk-Bloggen har tidigare skrivit om de fyra olika burkölen som samarbetet genererat. De senaste månaderna har det även börjat dyka upp några extremt limiterade öl på stora magnumbuteljer. Flaskorna och etiketterna är såpass intressanta, lekfulla, och humoristiska; att Burk-Bloggen nu för första gången skriver en artikel om flaskor !
Först en titt på fronterna och sidorna av de båda hittills släppta buteljerna :

Klicka på bilderna för större versioner

RAS står för "Rare Air Services". Den högra delen av etiketterna är som synes designad utifrån att påminna om ett boardingkort !

En närmare titt på etikettten till RAS No.1. Detta öl var framtaget för att fira SAS nya direktlinje mellan Stockholm och Hong Kong i september. Etiketten symboliserar displayen till en enarmad bandit. Hattgubben och kvinnan känner vi igen från andra Mikkeller-etiketter. Karate-slaget syftar på Hong Kong, och de tre frukterna är Mango (som ölet också innehåller). Ölet beskrivs som en "sweet & sour kick ass kung fu beer" :RAS No.2. Detta är en "rich and spicy" Porter, som innehåller en rad för öl olika exotiska ingredienser så som t.ex. mexikansk choklad, avokadoblad, och chili, Notera att Mikkeller-kvinnan har en chili i handen, samt hur snyggt konstnären Keith Shore lagt in SAS-loggan på flygbiljetterna som personerna har i händerna !
Den som kan sin filmhistoria ser att etiketten är inspirerad av filmaffichen till Leonardo DiCaprio-filmen "Catch Me If You Can" (Googla !). Mycket snyggt :Recept : Mikkeller
Bryggt hos : De Proef Brouwerij, Belgien
Buteljstorlek : 750 ml
Upplaga RAS No.1 : 1888 buteljer
Upplage RAS No.2 : 3300 buteljer


Länkar till artiklar om de 4 olika SAS / Mikkeller-burkarna :
- Mikkeller Sky-High WIT
- Mikkeller RED Scandinavian Sky-High Lager
- Mikkeller BLUE SKIES Scandinavian Sky-High Pale Ale
Mikkeller The Cloud Hopper


Ett stort tack till Peter L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar