fredag 27 maj 2016

Pripps Grön 4,8% Ekologisk : nya bilder

Det är sannerligen inte var dag som Carlsberg lanserar en ny öltyp under Pripps-varumärket, som de äger. Men nu finns "Pripps Grön 4,8% Ekologisk" på 33cl-burk i Systembolagets beställningssortiment. Sannolikt räknar Carlsberg med att detta öl ska beställas så pass mycket att det med tiden kvalificerar sig in i Systembolagets ordinarie sortiment.

Fronten på den nya burken :


De båda sidorna :


Detta är en mycket märklig dekor.
Man har helt sonika tagit Pripps Blå-dekoren och bytt ut den blå färgen mot grön. Pripps Blå har ju just en BLÅ dekor med anledning av kopplingen till himmel och hav. Det blir ju då helt fel att ändra allt till grönt !
Nu ser ju den gröna himmelen bakom skeppet ut som om det varit en kemisk katastrof i närheten..
Man skulle naturligtvis istället gjort en helt ny dekor för detta ekologiska öl, istället för att stjäla Pripps Blå-dekoren. Man får nästan intrycket av att dagens ledning på Carlsberg Sverige inte ordentligt nog känner till varumärkeshistorien kring "PRIPPS". "Blå" är ju bara en av väldigt många olika Pripps-öl som funnits under årens lopp. Det logiska hade varit att släppa denna nya ekologiska öl i en helt ny burkdekor utan koppling till Pripps Blå och med ett namn som inte är en pastisch på "Pripps Blå".


Lanseringsdag i Systembolagets beställningssortiment : 2016 05 02
Burktillverkare : REXAM
Burkvolym : 33 cl
Bryggeri : Carlsberg Sverige
SB-nummer : 88233-15
Observera : denna burk går bara att beställa i 10-pack


Tack till Mats Karlsson som fotade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar