lördag 19 november 2016

Beerbliotek-besök

Burk-Bloggen svängde förbi det burkfrälsta Göteborgsbryggeriet Beerbliotek tidigare i veckan. Darryl som är Beerblioteks burkstrateg och chefsdesigner avseende burkdekorer och flasketiketter (Brand- & Marketing Manager) tog emot och visade runt i de nya lokalerna i Kungsten.

Darryl

Beerbliotek kommer att öka satsningen på burktappad öl, och enbart tappa sitt öl på burk i Kungstensbryggeriet framöver.Då Beerbliotek konstant släpper en mycket stor mängd olika öl (i dagsläget är man uppe i över 170 olika öl !) har det blivit en nödvändighet att standardisera designen av flasketiketter och burkdekorer. De allra flesta etikett och burkdekorer har en gemensam bas-dekor bestående av triangelformade färgfält och Beerblioteks "B"-logotype, samt ett vitt fält undertill där ölets namn och nummer skrivs. Utifrån en framtagen färgkarta med alla färger inordnade i trianglar, kan man snabbt och enkelt plocka ut olika färgkombinationer till olika burkar och etiketter. Härunder ser vi några olika produkter inplacerade på Beerblioteks färgark utifrån etikettens färgsammansättning :I syfte att sprida kunskaperna om burkens alla fördelar gentemot flaskan, kommer Beerbliotek inom kort att lansera en särskild avdelning på sin hemsida, där man kommer att berätta och förklara i detalj om burkens fördelar. T.ex. att burken upptar mindre utrymme än flaskor, att ölet får bättre hållbarhet p.g.a. 0% ljusinsläpp, och långt mindre luftläckage än i flaskor. Samt ochså att burken har miljömässiga fördelar jämfört med flaskan tack vare lägre energiåtgång än flaskan under en livscykel.
Håll utkik efter detta på Beerblioteks hemsida :
http://beerbliotek.com/


I ett tidigt skede i planeringen för vilka burkar man skulle komma att lansera, fanns "RASPBERRY WHEAT #037" med. Planerna på att burka detta öl övergavs dock i sista stund, då man ansåg att just detta öl kanske inte fullt ut var representativt för Beerblioteks portfölj av öl. Dock hann man ta fram en prototypburk, som på bilden härnedan är inplacerad på sin rätta plats i triangelfärgarket :Ännu inte fyllda burkar på lagret :Burkleverantör är Crown i Storbritannien :Här en pall med lock. Även de från Crown :
Här en intressant burketikett för "ETERNAL DANKNESS #135" som tyvärr aldrig kom att användas. Den använda silverfärgade folien visade sig skapa problem för avläsning av EAN-koden, så den burk som senare producerades / etiketterades hade en etikett tryckt på vit bakgrund istället. Synd, då detta var riktigt snyggt !
"POP CORN HOP PORN #062" är ett öl som tidigare funnits på flaska, men som inom kort kommer att lanseras på burk. Läs mer om själva ölet HÄR
Inom kort slår Beerbliotek upp portarna till en ny pub i bryggeriet som kommer att vara öppen för allmänheten, där ett stort antal av Beerblioteks öl kommer att erbjudas. Både från burk och flaska, men även superfärsk nybryggt öl direkt från bryggeritankarna. Burk-Bloggen ser fram emot ett senare besök i denna bar !


Ett stort tack till Darryl som tog sig tid för Burk-Bloggen-besöket !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar