fredag 25 november 2016

Stone Xocoveza : ny dekor

Det amerikanska hantverkbryggeriet Stone har som bekant öppnat en Berlin-filial tidigare under året. Detta Berlinbryggeri har nu levererat ett julöl till den svenska marknaden i form av denna nya burktappade Stone Xocoveza.
Fronten av burken :


Baksidan av burken :


Slutligen EAN-sidan av burken, som bl.a. har svensk text och det svenska pantmärket :


Intressant att notera är att detta är den första Berlinproducerade burken som har "Ball" som burktillverkare. Samtliga tidigare Stone-burkar har varit rullade av REXAM. Det hela beror så klart på Balls uppköp av REXAM, som slutligen gick i lås för några månader sedan.

Rent ölmässigt är brygden mycket intressant, och bryggd av bl.a. havre, kakao, kaffe, peppar, kanel, vanilj, och muskot. Smakar faktiskt helt fantastiskt !

Detta burköl hade en jobbig start på Systembolaget. Samma dag som lanseringen av alla andra Systembolagsjulöl skedde (1:a november) blev detta burköl säljstoppat p.g.a. några rapporterade exploderande burkar. En ny batch levererades snabbt från Berlin, och nu finns burken tillslut att köpa ! Tyvärr verkar den nya batchen vara betydligt mindre än den tidigare, och detta burköl är riktigt svårt att hitta, och dessutom verkar de små partierna försvinna snabbt från Systembolagshyllorna. Den intresserade burksamlaren bör därför snabbt inhandla några exemplar innan denna burk helt är försvunnen från hyllorna !


Lanseringsdag på Systembolaget : 2016 11 01
Burktillverkare : Ball
Burkvolym : 0,33l
Importör :Cask Sweden AB
Bryggeri : Stone Brewing GmbH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar